U bent hier

Vrij Gesubsidieerd Onderwijs – Katholiek

Wil je graag werken in het Antwerps katholiek onderwijs? Dan vind je hier meer informatie terug wat het is om voor ons te werken.

De missie van het katholiek onderwijs in Antwerpen

De katholieke dialoogschool plaatst de katholieke school als een onderwijs- en opvoedingsgemeenschap met duidelijke doelstellingen die zij omschrijft in een christelijk-gelovig opvoedings- of vormingsproject. Verdere info vind je eveneens terug in “de opdrachtverklaring van het katholiek onderwijs in Vlaanderen”.

Hoe solliciteren in het katholiek onderwijs?

In het vrij katholiek onderwijs bestaat er geen echte centrale sollicitatiebank. Elk schoolbestuur werft autonoom zijn personeel aan.

Voor vacatures bekijk je best de vacaturedatabank van VDAB. Scholen van het Katholiek onderwijs maken er hoe langer hoe meer gebruik van om hun vacatures in te vullen. Meld je ook aan bij de leerkrachtendatabank van de VDAB. 

Een andere manier is dat je solliciteert bij de onderwijsinstellingen van je keuze of bij het secretariaat van een schoolbestuur. Dit doe je per brief of mail. Je kan ook proberen om je brief persoonlijk aan de directeur of bij het schoolbestuur af te geven.  Maak hiervoor een afspraak. 

Lijst van alle katholieke scholen en schoolbesturen:
www.katholiekonderwijs.vlaanderen < instellingenzoeker (rechts onderaan homepage)

Een aantal andere databanken die je kansen kunnen verhogen: http://jobs.katholiekonderwijs.behttp://solliciteren.kvo-scholen.be/ en www.venca.be

Op 24 juni 2020 organiseert scholengemeenschap CKSA een sollicitantendag. Inschrijven kan via de website www.cksa.be

In het vrij katholiek onderwijs, zowel in het kleuter- als in het lager onderwijs, zorgt in principe de klastitularis voor de godsdienstmomenten of de godsdienstles. Als je deze lessen geeft, moet je een mandaat godsdienst aanvragen bij de inspecteur godsdienst.

Over dit mandaat vind je hier meer informatie terug. Deze staat eveneens op de website van het Diocesaan Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (DSKO). Op het DSKO werken verschillende diensten samen aan de ondersteuning van de missie van het katholiek onderwijs in het bisdom Antwerpen. 

Contact: DSKO - Noorderlaan 108 - 2030 Antwerpen - www.dsko.be