U bent hier

Nieuwsberichten

 • Kom proeven van het lerarenberoep op Open Scholendag 12 mei!

  Overweeg je de switch naar het onderwijs? Wil je graag proeven van het lerarenberoep? Een dagje meelopen met een ervaren leerkracht? Of ben je bijna afgestudeerd als leerkracht en wil je de sfeer in een school in je buurt opsnuiven? Schrijf je dan in voor Open Scholendag op 12 mei.  

  Lees meer
 • Digitale jobdate op 14 maart

  Onderwijstalent organiseert een digitale jobdate op 14 maart.

  Ben jij een werkzoekende leerkracht? Dan nodigen we je uit om op de jobdate kennis te maken met verschillende Antwerpse schoolbesturen. Je kan ook al je vragen stellen aan medewerkers van Onderwijstalent.
  Ben je (nog) geen leerkracht, maar wil je wel graag voor de klas staan? Ook jij bent welkom voor een eerste kennismaking. In bepaalde gevallen is het mogelijk reeds aan de slag te gaan, ook al beschik je nog niet over je pedagogisch bekwaamheidsbewijs. We vertellen je er graag meer over! 

  Lees meer
 • Crash course voor zij-instromers

  Geef jij les in het secundair onderwijs, maar heb je nog geen pedagogisch bekwaamheidsbewijs? Dan is deze crashcourse voor starters misschien wel iets voor jou!

  Lees meer
 • Jobdate onderwijs

  Onderwijstalent bestaat 10 jaar en dat vieren we op donderdag 17 november met een event waar we iedereen die in het Antwerpse onderwijs aan de slag wil met open armen ontvangen!
   

  Lees meer
 • Winnaars Dag van de Leerkracht

  Het was moeilijk kiezen uit alle lieve, leuke en ondeugende inzendingen op sociale media. Om het 10-jarig jubileum van OnderwijsTalent te vieren gaven we maar liefst twéé prijzen weg. Op Instagram maakte schoolteams kans op een koffiekar met echte barista en op Facebook op een waardebon voor educatief materiaal van €500.  De leerling met de winnende quote kreeg een lekkere, gezonde fruitmand om uit te delen in de klas. Dikke proficiat aan alle winnaars en genomineerden. 

  Lees meer
 • Dag van de leerkracht komt eraan!

  Op woensdag 5 oktober 2022 is het weer dag van de leerkracht. Onderwijstalent laat deze dag uiteraard niet zomaar passeren.

  We verzamelen opnieuw mooie/lieve/grappige woorden voor onze Antwerpse leerkrachten. Het is straf wat zij elke dag opnieuw betekenen voor hun leerlingen.

  Help jij mee om onze leerkrachten te doen stralen?

  Lees meer
 • Groeipad voor tijdelijke en werkzoekende leerkrachten 22-23

  Ben jij net afgestudeerd en zet je momenteel je eerste stappen in de leraarskamer? Of ben je nog zoekende op die onderwijs-arbeidsmarkt en wens je nog wat extra ondersteuning?

  Lees meer
 • Infoavonden voor zij-instromers 22-23

  Ook in schooljaar '22-'23 organiseren we enkele infoavonden voor zij-instromers. Denk jij na over een carrièreswitch naar het onderwijs? Kom dan zeker eens langs!

  Lees meer
 • Stap jij mee in het onderwijs? Kom naar onze infoavond op 31 mei 2022

  Heb jij plannen om de overstap te maken naar het onderwijs? Wil je weten wat je mogelijkheden zijn en welke opleiding je kan volgen? Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen die dagelijks voor de klas staan? Deed je reeds werkervaring op in een bepaalde sector en wil je je opgedane kennis doorgeven aan jongeren?

  Lees meer
 • Wil jij werken in het Antwerpse onderwijs?

  Op 22 maart 2022 organiseren we opnieuw een jobbeurs voor het Antwerpse onderwijs. De ideale kans om met verschillende werkgevers in gesprek te gaan!

  Op de jobbeurs kan je:

  Lees meer

Pagina's