U bent hier

Groeipad voor tijdelijke en werkzoekende leerkrachten 23-24

Ben jij net afgestudeerd en zet je momenteel je eerste stappen in de leraarskamer? Of ben je nog zoekende op die onderwijs-arbeidsmarkt en wens je nog wat extra ondersteuning? Wil je daarnaast ook nog iets bijleren en je netwerk binnen het onderwijs onderhouden? Onderwijstalent organiseert een interessant en gratis aanbod in het schooljaar 2023-2024. Zo willen we werkzoekende en tijdelijke leerkrachten ondersteunen om sterk voor de klas te staan. Noteer alvast volgende data en schrijf je in voor onderstaande gratis groeisessies:

 • woensdag 4 oktober 2023: groeisessie 'Impro klasmanagement'
  Net als in de klas, kom je in het improvisatie-theater wel eens onverwachte zaken tegen waar je niet helemaal klaar voor bent. Leerkracht en impro-acteur Jeroen Heremans ontwikkelde in samenwerking met de Belgische Improvisatie Liga een workshop vol impro-oefeningen die je kan inzetten in de klas. Je leert spelenderwijs dat je deze onverwachte wendingen met een impro-bril positief kan benaderen. Kom jij naar deze workshop boordevol praktische tips en oefeningen? Schrijf je dan snel in! 
  Programma
  13.30 - 16.30: Vorming Impro klasmanagement
  Locatie
  Basisschool De kRing, Uitbreidingstraat 251, 2600 Berchem
  Je kan je nu inschrijven via deze link.

   
 • woensdag 18 oktober 2023: groeisessie 'Digitale tools in de klas'
  Voor de klas staan vergt steeds meer digitale skills. Wil jij weten hoe je digitale platformen kan inzetten tijdens je lessen en zo je leerlingen geboeid kan houden? Kom dan naar deze workshop boordevol praktische tips! Breng je laptop of tablet mee.
  Programma
  13.30 - 16.30: Vorming Digitale tools in de klas
  Locatie
  VDAB, Provinciestraat 211, 2018 Antwerpen
  Je kan je nu inschrijven via deze link.

   
 • woensdag 13 maart 2024 (nieuwe datum!): groeisessie 'Diversiteit in de klas'

Lesgeven in grootstedelijke context kan soms een beetje anders zijn, maar daarom niet minder leuk en lonend! Steffie de Baerdemaker heeft jaren ervaring als leerkracht en beleidsmaker. Nu geeft ze praktisch bruikbare en goed onderbouwde vormingen aan onderwijsprofessionals. Ze gaat samen met ons aan de slag met diversiteit in de klas.
Programma
14.00 - 17.00: Vorming Diversiteit in de klas
Locatie
VDAB, Provinciestraat 211, 2018 Antwerpen
Je kan je nu al inschrijven via deze link.