U bent hier

Starttoets lerarenopleiding

Alle studenten die starten met een lerarenopleiding aan de hogeschool zijn verplicht een starttoets af te leggen alvorens ze zich kunnen inschrijven aan een hogeschool. Hier kan je alle informatie vinden.

De starttoets is voor alle studenten en voor hogescholen in Vlaanderen dezelfde.

Lees goed alle info vooraleer je de toets wil afleggen.

 

Wat doet een starttoets?

Het doel van de starttoets is jou als student een indicatie te geven over jouw basiskennis op het moment van de inschrijving (basiskennis die de hogescholen verwachten als je aan de opleiding start).

 

Wat met het resultaat van de toets?

De starttoets is verplicht en bindend, maw als je het streefcijfer niet haalt, moet je verplicht een remediëringstraject volgen als je de opleiding wil aanvatten. Het is geen indicatie van je slaagkans, maar een weergave van waar je staat en waar je werkpunten liggen.

 

Waar en wanneer kan ik die starttoets afleggen?

Je kan de toets op verschillende momenten afleggen op allerlei locaties in Vlaanderen. Hier vind je een overzicht van data en locaties. Registreer je tijdig voor deelname. De onderdelen Frans en wiskunde (beide specifiek voor de educatieve bachelor lager onderwijs) kan je thuis afleggen.

 

Belangrijk om weten

Laat je niet afschrikken door deze starttoets. Bekijk de test als een opportuniteit om goed voorbereid aan je opleiding te beginnen.

Wil je in afwachting van je start aan de lerarenopleiding je kennis wat bijschaven dan kan je hier alvast wat tips vinden.

 

 

CE3B01
0