U bent hier

Talent on stage 2.0 - wordt uitgesteld naar latere datum

UITGESTELD

Op 1 april 2020 zet het Minderhedenforum tijdens Talent on Stage 2.0  divers talent uit de Antwerpse klassen op het podium!

Dat gedreven leerkrachten belangrijk zijn voor jongeren hoeven we je niet te vertellen. Ze wakkeren interesses aan, vormen een brug tussen de school en thuisomgeving. Voor veel jongeren zijn ze een rolmodel.

De focus van de avond ligt op de diversiteit van het huidige lerarenkorps. Of liever, op het gebrek eraan. Want hoewel in het superdiverse Antwerpen van vandaag meer dan de helft van de leerlingen etnisch-cultureel divers is, heeft slechts 2 procent van de leerkrachten een migratieachtergrond. Door het gebrek aan diversiteit kiezen te weinig jongeren voor het beroep van leraar. Het is een uitdaging om die vicieuze cirkel te doorbreken, want met meer diversiteit in het Antwerpse lerarenkorps kunnen we echt het verschil maken. Aan enthousiasme en good practices is alvast geen gebrek, dat kan je aan de lijve ondervinden tijdens Talent on Stage 2.0!

Kom en geniet mee van:

-inpsirerende rolmodellen op het podium

-een fototentoonstelling rond het thema door de studenten journalistiek van de AP Hogeschool

-een infomarkt waarop je kan kennismaken met de verschillende lerarenopleidingen van Antwerpen, projecten zoals Teach for Belgium, PEP, Safe Space en Onderwijstalent van de Stad Antwerpen

-dans door de jongeren van Safe Space

Meer info en tickets via deze link

Scholen of jeugdorganisaties die met een groep jongeren willen komen, kunnen onder bepaalde voorwaarden gratis deelnemen. Mail naar luc.vanberlo@minderhedenforum.be voor meer info.