U bent hier

Op jobdate bij Onderwijstalent

Op dit tijdstip van het schooljaar nog een geschikte vervanger vinden is niet simpel. De vraag naar leerkrachten is echter groot. Onderwijstalent en VDAB gingen de de uitdaging aan en organiseerden op 5 maart 2018 opnieuw een jobdate voor het basisonderwijs.
 

Voor de scholen was de jobdate op 5 maart 2018 de ideale kans om op enkele uren tijd verschillende kandidaten te zien. Onderwijstalent nodigde werkzoekende leerkrachten uit Antwerpen uit, maar ook kandidaten uit aanpalende regio's om hen kennis te laten maken met scholen in Antwerpen.

Vertegenwoordigers van Stedelijk onderwijs Antwerpen, GO!, scholengemeenschap KVO en scholengemeenschap CKSA deden verkennende gesprekken met 30 werkzoekende leerkrachten. De leerkrachten konden ook terecht bij Onderwijstalent met al hun vragen over solliciteren en werken in het Antwerpse onderwijs.

Ook interesse in een jobdate?
Onderwijstalent monitort de situatie op de arbeidsmarkt en neemt zelf initiatief om jobdates te organiseren wanneer de nood naar leerkrachten stijgt. Wil je samen met Onderwijstalent een jobdate voor jouw school of scholengemeenschap organiseren? Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken!

Ook als je zelf een jobdate organiseert, mag je ons zeker een seintje geven, zodat we dit via onze kanalen kunnen verspreiden. Op die manier bereik je mogelijk nog een heleboel extra kandidaten. Als je vacatures hebt, plaats deze dan zeker ook op de VDAB-website. Niet alleen kunnen werkzoekende leerkrachten de vacature dan makkelijk terugvinden, dit zorgt er ook voor dat VDAB een correcter beeld van de knelpunten zal kunnen weergeven. Daarnaast kunnen we extra ondersteuning bieden op gebied van bereik en selectie. Op onze website vind je nog enkele tips
die je kunnen helpen om de geknipte leerkracht te vinden.