U bent hier

Zij-instromers informeren

Onderwijstalent organiseert enkele keren per jaar een infoavond voor zij-instromers, zodat ook mensen die aan het werk zijn de kans krijgen om een infomoment bij te wonen. Tijdens het schooljaar 2019-2020 staan er nog infoavonden gepland op 18 februari 2020 en 12 mei 2020 (18.00 – 20.00 uur).  Zij-instromers zitten vaak met heel veel vragen voor ze de overstap naar een job in het onderwijs maken. Ze zijn ook heel geïnteresseerd in de beleving van iemand uit het werkveld. Op de infoavonden geven we steeds een algemene uitleg over de overstapmogelijkheden naar het onderwijs en de verschillende opleidingsmogelijkheden, gevolgd door conversatietafels waar mensen contact kunnen leggen met leerkrachten.

Hiervoor zijn we op zoek naar:

  • locaties:
    We organiseren deze avonden bij voorkeur in een Antwerpse school (afwisselend basis - secundair). We zoeken een ruimte waar we met 30 à 40 personen kunnen zitten om een korte presentatie te geven en waar we daarna in verschillende groepjes kunnen zitten. Kunnen we hiervoor eens op jouw school terecht? Vul dan even dit formulier in!
  • leerkrachten
    Mensen die nergens anders les zouden willen geven en die als leerkracht echt het verschil willen maken zijn onze beste ambassadeurs! We zoeken dus Antwerpse leerkrachten kleuter/lager/secundair met een verschillende achtergrond (vb. bachelor onderwijs behaald na het secundair, bachelor onderwijs later aangevat als zij-instromer, specifieke lerarenopleiding gevolgd, ...). Wil jij er eens bij zijn en mensen warm maken voor de mooiste job van de wereld in de mooiste stad van de wereld? Meld je dan even aan via dit formulier. Is het niet haalbaar om op een infomoment aanwezig te zijn, maar wil je wel eens vertellen over je job? Dan doen we graag eens een kort interview met je. Geef dit ook aan in bovenstaand formulier.