U bent hier

Onderwijstalent bestaat 5 jaar!

Al 5 jaar ondersteunt Onderwijstalent werkzoekende leerkrachten, directies en al wie interesse heeft in een toekomst in het Antwerpse onderwijs. Dit filmpje illustreert kort waar onze focus ligt.

 


Wat we de afgelopen 5 jaar realiseerden, kan je lezen in onze nieuwsbrief.


Ook dit schooljaar organiseren wij enkele evenementen voor onze leerkrachten en directies:

  • 7 november 2017: gratis vorming voor werkzoekende leerkrachten. Het thema van de vorming is "Lesgeven in grootstedelijke context". Meer info en de inschrijflink vind je hier. Momenteel is de opleiding volzet. Je kan je wel nog aanmelden voor de wachtlijst via de inschrijflink. Als er een plaatsje vrijkomt, informeren we zo snel mogelijk de eerstvolgende op de wachtlijst.

  • 16-17 november 2017: jobdate. Op 16 november 2017 kunnen werkzoekende leerkrachten basisonderwijs en basisscholen elkaar ontmoeten. Op 17 november 2017 brengen we leerkrachten secundair en secundaire scholen met elkaar in contact. De jobdates gaan door van 9.30 tot 13.00 uur bij VDAB - Somersstraat 22 - 2018 Antwerpen. De jobdates zijn vrij toegankelijk. Breng je cv mee! Scholen die graag aanwezig zijn op onze jobdates, kunnen zich inschrijven via deze links: basis en secundair.


Vijf jaar geleden startten ook onze eerste OKOT*-studenten aan de lerarenopleiding. Die eerste studenten zijn intussen aan hun 3de schooljaar als leerkracht gestart. Op deze pagina kan je lezen hoe dat voor OKOT-student Charlotte verlopen is en wat ze ervan vindt om in Antwerpen voor de klas te staan. Ben jij ook een Antwerpse leerkracht en wil je graag je ervaringen delen? Geef ons dan zeker een seintje!


*onderwijskwalificerend opleidingstraject