U bent hier

Verkorte opleiding leerkracht secundair onderwijs

Wist je dat het in bepaalde gevallen mogelijk is om met ondersteuning van VDAB een extra lesbevoegdheid te halen voor Nederlands, Frans of wiskunde? Beschik je reeds over een bachelor secundair onderwijs of een bachelor/master diploma met een getuigschrift van pedagogische bekwaamheid, maar maak je met de vakken waarin je afstudeerde weinig kans op een voltijds lessenrooster? Dan kom je misschien in aanmerking voor deze opleiding. Via deze link vind je alle informatie over de opleiding, alsook de instapvoorwaarden. 

Kom je niet in aanmerking voor dit traject via VDAB? Vraag dan rechtstreeks bij de Karel de Grote Hogeschool na of je in aanmerking komt voor de opleiding. Ook bij de Artevelde Hogeschool, Howest en Vives kan je gelijkaardige trajecten volgen (in dagonderwijs of afstandsonderwijs). Bij de AP Hogeschool kan je in avondonderwijs het extra vak techniek bijstuderen.
Op onze website vind je een overzicht van alle flextrajecten en afstandstrajecten. Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.