U bent hier

Succesvolle inspiratiedag Start-Wijs!

Op woensdag 21 maart 2018 ging de eerste inspiratiedag van Start-Wijs door. Zo'n 100 startende leerkrachten namen deel aan de interactieve lezing en de workshops.

Schepen van onderwijs Claude Marinower startte de inspiratiedag met een motiverende speech aan de startende leerkrachten om te onderstrepen dat zij de motor van ons onderwijs zijn. Daarna gaf Hilde Van Bulck de interactieve lezing 'Iedereen hoort erbij: ook de moeilijk of lastige leerling'. De lezing was geïnspireerd op haar boek 'De eigenwijze kikker' en creëerde een dynamische, positieve sfeer in de zaal. Met boodschappen als "jouw job is belangrijk", "een kind is niet lastig, maar heeft het lastig", "alle leren is lichamelijk", "de kracht van complimenten", "het belangrijkste is aanwezig zijn" intrigeerde ze de deelnemers.

Wie de smaak te pakken had, kon meteen tijdens de infomarkt 's middags haar boek aankopen. Ook Klas op stap, DocAtlas, Onderwijstalent, Teach More en Tekenkit waren aanwezig met een infostandje. De leerkrachten konden door heel wat interessante materialen snuffelen en meer te weten komen over hun werking. 

Workshops: van energizers tot yoga!

In de namiddag was er een divers aanbod van 10 workshops: van energizers tot yoga met kinderen, en van een autismebelevingscircuit tot coöperatief bouwen aan je klasklimaat. Voor ieder wat wils! De ene workshop was al actiever dan de andere, maar het was vooral belangrijk dat de deelnemers er meteen in hun klas mee aan de slag zouden kunnen. Uit eerste reacties achteraf bleek alvast dat ze zin hadden in meer! 

Ben je benieuwd naar meer foto's van deze inspiratiedag? Bekijk het fotoalbum op onze Facebookpagina!