U bent hier

Groeipad voor tijdelijke en werkzoekende leerkrachten

Ben jij net afgestudeerd en zet je momenteel je eerste stappen in de leraarskamer? Of ben je nog zoekende op die onderwijs-arbeidsmarkt en wens je nog wat extra ondersteuning? Wil je daarnaast ook nog iets bijleren en je netwerk binnen het onderwijs onderhouden? Onderwijstalent organiseert een interessant en gratis aanbod in het schooljaar 2021-2022. Zo willen we werkzoekende en tijdelijke leerkrachten ondersteunen om sterk voor de klas te staan. Noteer alvast volgende data en schrijf je in voor onderstaande gratis groeisessies:

 • woensdag 13 oktober 2021: Impro klasmanagement
  Net als in de klas, kom je in het improvisatie-theater wel eens onverwachte zaken tegen waar je niet helemaal klaar voor bent. Leerkracht en impro-acteur Jeroen Heremans ontwikkelde in samenwerking met de Belgische Improvisatie Liga een workshop vol impro-oefeningen die je kan inzetten in de klas. Je leert spelenderwijs dat je deze onverwachte wendingen met een impro-bril positief kan benaderen. Kom jij naar deze workshop boordevol praktische tips en oefeningen? Schrijf je dan snel in! 
  Programma
  13.30 - 16.30: Vorming Impro klasmanagement
  Locatie
  Basisschool De Dames, Lange Nieuwstraat 74, 2000 Antwerpen
  Je kan je nu inschrijven via deze link.
   
 • dinsdag 30 november 2021 of woensdag 8 december 2021: Sociale wandeling voor leerkrachten 
  Onbekend is onbemind! Leer de stad kennen als perfecte plek om les te geven. Wandel samen met ons langs verschillende organisaties waar je terecht kan als leerkracht, boeiende plekken om met je klas naartoe te gaan en diverse wijken om te ontdekken. 
  Programma
  30 november (9.00 tot 12.00 uur) of 8 december (13.00 tot 16.00 uur): sociale wandeling in Antwerpen 
  Locatie
  vertrek aan Centraal Station Antwerpen
  Je kan je nu al inschrijven via deze link.
   
 • woensdag 16 februari 2021: Diversiteit in de klas
  Lesgeven in grootstedelijke context kan soms een beetje anders zijn, maar daarom niet minder leuk en lonend! Bij docAtlas (documentatie- en leermiddelencentrum) gaan we aan de slag met diversiteit in de klas.
  Programma
  13.30 - 16.30: Vorming Diversiteit in de klas
  16.30 - 17.00: netwerkmoment
  Locatie
  Piva - zaal Freeflow, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen
  Je kan je nu al inschrijven via deze link.