U bent hier

Carrièreswitch!

Kelly De Valk (38) heeft een plan! Na een aantal jaren als restauranteigenaar en een carrière in sales, is ze klaar voor een nieuwe uitdaging: het onderwijs!

 

Ben je benieuwd hoe Kelly tot deze beslissing kwam? Lees gerust even mee!

 

Kelly, de ideale leerkracht

‘Tot en met het zesde middelbaar werd me vaak door leerkrachten gezegd dat ik de ideale leerkracht zou zijn. Maar zoals dat gaat op die leeftijd, was ik schoolmoe. Ik ben nog even aan een opleiding begonnen, maar stapte al snel in het horecaleven toen ik een restaurant opende met mijn toenmalige partner. Later was ik actief in sales, maar toen ik merkte dat het niet goed ging met het bedrijf waar ik aan de slag was, besloot ik loopbaanbegeleiding te volgen. Toen is het idee ‘onderwijs’ terug in me opgekomen. Uit alle testen kwam naar boven dat ik paste binnen de sociale sector. Leerkracht kleuteronderwijs leek me wel wat. Ik heb er heel lang over nagedacht, omdat ik zeker wou zijn. Ik kreeg de kans om bij een bevriende leerkracht in de klas te gaan kijken en werd aangetrokken door de job. Daarna zocht ik contact met Onderwijstalent.’

 

Beroepsverkennende stage: een aanrader!

‘Bij Onderwijstalent kreeg ik meer informatie over de job, de opleiding ernaartoe en de situatie op de arbeidsmarkt. Ik had ondertussen echt wel het gevoel dat ik kleuterjuf wilde worden, maar ik wou zeker zijn van de keuze die ik ging maken. Ook twijfelde ik toch nog een beetje tussen leerkracht kleuteronderwijs en leerkracht lager onderwijs. Omdat ik werkzoekend was op dat moment, kon ik een beroepsverkennende stage doen. Zo kon ik kijken of dit effectief iets voor mij was. Ik deed één week stage in een lagere school en één week in een kleuterschool. Ik zou later graag in Antwerpen werken, dus koos ik bewust voor scholen in de stad met veel verschillende nationaliteiten. De hedendaagse diversiteit wilde ik al ervaren en voelen. Wat blijkt: de kinderen zijn allemaal schatjes die veel respect hebben voor hun leerkrachten! Ik heb hier enorm veel aan gehad, je krijgt echt een volledig beeld van de job als leerkracht. Zo kon ik kijken of mijn buikgevoel klopte. Ik wou van A tot Z weten hoe zo’n dag in een klas verloopt. Ik heb zelf drie kinderen, maar een klas van 25 kleuters of leerlingen is toch iets helemaal anders. Je draait een hele week mee, je leert de kindjes kennen, maar ook de verschillende technieken en manieren van lesgeven die leerkrachten gebruiken in de verschillende klassen. Dit is echt een meerwaarde.’

 

Mijn doel: kleine individuutjes groot kunnen maken!

‘Ik heb het gevoel dat ik na deze beroepsverkennende stage mijn eerste ervaring al achter de rug heb. Voor mij was het een positieve beleving die ertoe geleid heeft dat ik de knoop heb doorgehakt. Vorige week startte ik met de opleiding leerkracht kleuteronderwijs! Ik kijk ernaar uit voor de kleinste kleuters in het instapklasje te zorgen, en om in de derde kleuterklas kleine individuutjes mee groot te maken. Eerst moet ik nog drie jaar studeren, het zal wennen zijn om opnieuw op de schoolbanken te zitten. Mijn zonen van 15 en 13 kijken er alvast naar uit om samen met mama te studeren!

 

Twijfel je of een carrière in het onderwijs iets voor jou is? Neem gerust eens contact op met Onderwijstalent, dan bespreken we het eens!