U bent hier

Antwerpse onderwijs-succesverhalen gezocht!

Boek met onderwijs-succesverhalen

Het Minderhedenforum zet zich sinds enkele jaren in voor meer diversiteit in het lerarenberoep. De organisatie werkt hiervoor samen met  Onderwijsnetwerk Antwerpen, Onderwijstalent, de hogescholen en de universiteit. Want onderzoek heeft aangetoond dat wanneer lerarenkorpsen diverser worden, dit een positief effect heeft op de succesfactoren en slaagkansen van alle jongeren in de stad.

Het is de bedoeling om divers talent uit het werkveld (voor en in de klas, ondersteuning thuis en in de verengingen) in de kijker te zetten. Daarom zullen studenten journalistiek van AP een 25-tal rolmodellen uit de brede onderwijssector interviewen. Ze zijn op zoek naar getuigenissen uit Antwerpen (en districten) over de dagelijkse aanpak van diversiteit op school.

Heb je zelf een ervaring, een sterk verhaal dat je graag zou doorgeven aan de jonge generatie? Mail dan voor 29 februari 2020  naar luc.vanberlo@minderhedenforum.be.
De getuigenissen kunnen variëren van persoonlijke verhalen tot concrete onderwijsprojecten, lespraktijken, studiebegeleiding, coaching, …

Talent On Stage 2.0

Op woensdag 1 april 2020 organiseert het Minderhedenforum samen met Teach for Belgium een ‘Talent on Stage’-avond in de Arenberg. 

Een avond
-met 6 getuigenissen uit het werkveld (leraren, zorgbegeleiders)
-met de focus op kansen grijpen en tegenslagen overwinnen
-met succesverhalen van jonge leerkrachten met een migratieachtergrond.

Het boek met jouw verhaal zal die avond voorgesteld en uitgedeeld worden aan de bezoekers, want iedereen heeft nood aan hoopvolle initiatieven en goed onderwijs. Succesvol opgroeien doe je niet alleen!

In 2018 werd Talent On Stage georganiseerd in de Roma, hier kan je de getuigenissen herbekijken. Via deze link kan je het bijhorende boek met getuigenissen lezen.