U bent hier

Lio-leraar in opleiding

LIO – Leraar In Opleiding

Het LIO-traject biedt de mogelijkheid om de lerarenopleiding te combineren met een job als leerkracht tijdens je opleiding. Als Leraar-In-Opleiding volg je een aangepast traject en word je persoonlijk begeleid door een mentor van de onderwijsinstelling. Heel wat theoretische vakken volg je samen met de andere cursisten binnen het reguliere traject maar je eigen onderwijspraktijk wordt zeker mee in rekening gebracht.

De voorwaarden om deel te kunnen nemen aan een LIO-traject kunnen van opleidingsinstelling tot opleidingsinstelling verschillen (procedure en vereisten) maar algemeen genomen geldt:

-         Je hebt het statuut van leraar

-         Je bent leraar in het Secundair Onderwijs, in een Centrum voor Volwassenenonderwijs, in een Centrum voor Basiseducatie of in het Deeltijds Kunstonderwijs

-         Je hebt minstens een halve opdracht als leraar vanaf september tot het einde van het schooljaar. Je moet tijdens het schooljaar aan tenminste 500 te presteren lesuren komen. Uiteraard zijn dit uren waarin je effectief les geeft.

-         De school waar je tewerkgesteld bent, gaat een samenwerkingsakkoord aan met de opleidingsinstelling betreffende de begeleiding van de LIO-cursist

Vraag bij de opleidingsinstelling van je keuze na hoe je traject er zal uitzien.
Een overzicht van de opleidingsinstellingen vind je hier.

CE3B01
0