U bent hier

LIO _ Leraar in Opleiding

LIO – Leraar In Opleiding

Het LIO-traject vormt een onderdeel van de lerarenopleiding en biedt de mogelijkheid om de lerarenopleiding te combineren met een job als leerkracht tijdens je opleiding. Als Leraar-In-Opleiding volg je een aangepast traject en wordt je persoonlijk begeleid door een mentor van de onderwijsinstelling. Heel wat theoretische vakken volg je samen met de andere cursisten binnen het reguliere traject maar je eigen onderwijspraktijk wordt zeker mee in rekening gebracht.

De voorwaarden om deel te kunnen nemen aan een LIO-traject kunnen van opleidingsinstelling verschillen (procedure en vereisten) maar algemeen genomen geldt:

-         Je hebt het statuut van leraar

-         Je bent leraar in het basisonderwijs, secundair onderwijs, in een centrum voor volwassenenonderwijs, in een centrum voor basiseducatie of in het deeltijds kunstonderwijs

-         Je hebt minstens een halve opdracht als leraar vanaf september tot het einde van het schooljaar. Je moet tijdens het schooljaar aan tenminste 500 te presteren lesuren komen. Uiteraard zijn dit uren waarin je effectief les geeft.

-         De school waar je tewerkgesteld bent gaat een samenwerkingsakkoord aan met de opleidingsinstelling betreffende de begeleiding van de LIO-cursist

 

Informeer je bij de opleidingsinstelling van je keuze over je individueel traject.

 

 

CE3B01
0