U bent hier

Inspiratiedag Start-Wijs

Samen sterk starten in onderwijs

Op 6 februari 2019 vindt de tweede editie van de inspiratiedag Start-Wijs plaats. 

Marc Mathyssen zal de inspiratiedag inleiden:

Over koekjesmensen en taartmensen

Koekjesmensen kijken voortdurend of iedereen precies één koekje krijgt, niet meer en niet minder. Ze worden gedreven door controle en geven niet zo makkelijk vertrouwen. Anderen voelen er zich niet altijd veilig bij.

Taartmensen zijn geheel anders.  Een taartmens zegt bijvoorbeeld: ‘ Neem een stuk taart, of neem er twee, als je wil. Ikzelf neem er drie.’ Een taartmens is iemand die leeft van vrijgevigheid, gastvrijheid en veelkleurigheid. Anderen voelen zich bij hen geaccepteerd en gerespecteerd.

Om te groeien is het goed om regelmatig taartmensen te ontmoeten. Kinderen en leerkrachten willen gezien en erkend worden in hun drie psychologische basisbehoeften: competentie, autonomie en relationele verbondenheid. Door die noden te bevredigen, zal het proces van persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd worden.

Laat het pedagogisch klimaat op school maar opwarmen, zodat we bij elkaar veel warmte kunnen vinden zonder elkaar te verstikken.

Daarna bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele workshops die jouw start in het onderwijs kunnen versterken. We ontvangen jullie in het R-gebouw van Universiteit Antwerpen. Alle praktische informatie vind je onderaan dit bericht.

Met dank aan de Antwerp School of Education voor het beschikbaar stellen van de lokalen op de Universiteit Antwerpen.

PRAKTISCH

Datum
6 februari 2019

Programma
  8.30 uur: Ontvangst
  9.00 uur: Intro inspiratiedag door Marc Mathyssen
10.30 uur: Workshop 1
12.30 uur: Lunchpauze
13.30 uur: Workshop 2
15.30 uur: Einde

Locatie
Universiteit Antwerpen
Rodestraat 14 - 2000 Antwerpen
Door de werken aan de Leien is de campus niet gemakkelijk met de auto te bereiken. Neem liever het openbaar vervoer. Zie www.slimnaarantwerpen.be.
Betaalparkings in de buurt: www.parkereninantwerpen.be.
Velo-station Ossenmarkt op wandelafstand. 

Inschrijven
Je kan je tot 28 januari 2019 inschrijven via deze link

Start-Wijs is een netwerk van verschillende onderwijspartners (gemeenschapsonderwijs, stedelijk onderwijs, katholiek onderwijs, provinciaal onderwijs, overleg kleine onderwijsverstrekkers, de lerarenopleidingen, Onderwijsnetwerk Antwerpen, Onderwijstalent) dat werkt rond "samen sterk starten in onderwijs".

CE3B01
0